“Your body is THE universe experiencing itself”

Carmen Cheung
 

Over Carmen Cheung

Van kinds af aan was ik nieuwsgierig naar antwoorden op diverse levensvragen. Deze nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik altijd opzoek was naar een “waarom”. Ik geraakte enorm gefascineerd door het menselijke lichaam, zijn eigenschap om zichzelf te helen en hoe de natuur hierop inspeelt. Hierdoor koos ik om in 2005 te starten met de opleiding Farmacie aan de UA (Universiteit Antwerpen).

In mijn beroep als apotheker merkte ik dat de fysieke en mentale klachten vooral symptomatisch werden behandeld en bleef ik op mijn honger zitten. Zelf opzoek naar een gezonde levensstijl en naar mezelf, kruiste in 2014 de orthomoleculaire geneeskunde mijn pad en startte ik aan het ICZO (Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen) met deze opleiding. Antwoorden die met orthomoleculaire alleen niet voldoende beantwoord werden, zoek ik momenteel verder uit in de KPNI (klinische psycho neuro immunologie bij KPNIBelgium). Ik besef heel goed dat het leven een eeuwige leerschool blijft.  Hierdoor ben ik dan ook een eeuwige student van het leven, waarbij elk moment een nieuwe ervaring is voor mij.

Gepassioneerd door het leven en met dezelfde nieuwsgierigheid, blijft het kind in mij zich verder verdiepen in al wat de natuur ons te bieden heeft.


Onlangs ben ik ook gestart met een nieuw project, volledig in dezelfde lijn, maar in een groter geheel van co-creatie… check it out
 

NATURE IS MY MEDICINE. FOOD IS MEDICINE.

 

Althans voeding zoals we die in de natuur vinden. Onbewerkt, onbespoten, vol fytonutriënten en vitaminen en oorspronkelijk bedoeld om ons lichaam te voeden i.p.v. te belasten. De natuur is perfect zoals ze is en streeft altijd naar homeostase en harmonie. Zoals ook ons lichaam.
Door onze cellen, ons lichaam in de juiste omgeving, de juiste natuur, te plaatsen kan het zijn zelf-genezende capaciteit uitoefenen, zijn homeostase zoeken.

Op de dag van vandaag merk ik hoe snel we antwoorden buitenaf willen zoeken, terwijl de antwoorden binnenin zitten. Het lijkt of we de connectie met ons lichaam verloren zijn terwijl ons magnifieke lichaam altijd vertelt en weerspiegelt wat er is.

Begrijp me niet verkeerd…ik vind wetenschap geweldig en ik ben zeker niet tegen de klassieke geneeskunde. Medicatie is absoluut nodig in acute fasen, maar de nadruk mag voor mij niet liggen op symptoombestrijding en het onderhouden van een onbalans. Preventie via aanpassingen in voeding en levensstijl is een geleidelijker, maar een blijvend proces. Een combinatie van het klassieke en het “alternatieve”, of de exacte wetenschap en het mystieke, is voor mij dan ook een completere “holistische” benadering. Door dag in dag uit “achter den toog” in de apotheek te staan, begrijp ik zeer goed het belang van preventie.

En voorkomen is nog steeds beter dan genezen, so let’s start nurturing

Opleidingen en seminaries

2005 – 2011 • Farmaceutische wetenschappen (UA)
2014 – 2016 • Orthomoleculaire geneeskunde (ICZO)
2016 • Epigenetica congres (Pures)
2017 • Ashtanga yoga teacher training 200h (AYA)
2018 • Tibetan Soundbowl healing course 3d (Daniel Maciejewski)
2018 • Soundhealing course 80h (Nestor Kornblum & Michele Averard)
2018 – ….  • Klinische psycho neuro immunologie (KPNIBelgium)

“The most important healing is to prevent disease”

MIJN EIGEN GEZONDHEID TERUG IN HANDEN NEMEN?